dimecres, 15 d’agost de 2012

Trencaclosques

A l'estiu les neurones patinen, i encara més amb la calor... De manera que només puc aspirar a transmetre-us coses com aquestes, que si més no, desperten un somriure!


I és que més enllà del seu aspecte (nas d'ànec, cua de castor, mamífer però que alhora pon ous... etc), analitzar-ne el genoma és un autèntic trencaclosques! Aquest còmic m'ha recordat a alguna classe de la universitat on parlàvem de sistemes de determinació del sexe, on descobries que l'ornitorinc té deu cromosomes sexuals, els quals són una barreja del sistema de determinació sexual d'aus i mamífer. Normalment, es diu que s'ha de seguir el principi de parsimònia quan es fan anàlisis evolutives a nivell genètic, és a dir: el camí més fàcil que expliqui com s'ha passat d'una situació a una altra és el camí correcte... Però és que aquesta bèstia no ho ha posat gens fàcil, realment! 

Font: Nature 461, 177-178. 

3 comentaris :

XeXu 15 d’agost de 2012 a les 23:23  

Doncs sí, sembla una broma de l'evolució per posar els genetistes a prova. Cal reconèixer que la bèstia és rarota, amb aquesta aparença ja es veu que ha de tenir una barreja de gens, però el seu funcionament tampoc es queda curt...

Yáiza 16 d’agost de 2012 a les 12:55  

Mareta, pobre bèstia! Què ha fet per ser tan rarota?? L'acudit m'ha fet gràcia, els esquemes de la Nature m'han marejat una mica... Uf! A mi deixa'm amb els humans que ja som prou complicats.

Laia 27 d’agost de 2012 a les 13:30  

Xexu, no en sé gaire cosa, de fisiolgia de l'ornitorrinc, però m'has fet venir ganes d'investigar una mica! Realment ja d'aparença es veu que és una barreja de coses, però descobrir aquest caos genètic em va semblar realment interessant! Sobretot em resulta molt llaminer pensar com ha hagut d'actuar la selecció natural en aquest cas, sembla ben bé màgia que hagi arribat a sobreviure.


Yaiza, la Nature sempre sol marejar una mica, hehe, però troboque fan molt bons esquemes, per això ho vagi posar. I aquesta pregunta que et fas tu crec que deu estar en la ment de tots els genetistes!

Publica un comentari a l'entrada

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP