dilluns, 27 d’agost de 2012

Matrix

S'acosta setembre, i molts companys biòlegs tenen les últimes recuperacions abans de poder-se llicenciar. I entre la calor, els llibres i les ganes de voler allargar les vacances fan que de tant en tant es necessiti un descans, i riure una estona... I així és com arriben a les meves mans petites mostres d'humor biòleg com aquesta!

dimecres, 15 d’agost de 2012

Trencaclosques

A l'estiu les neurones patinen, i encara més amb la calor... De manera que només puc aspirar a transmetre-us coses com aquestes, que si més no, desperten un somriure!


I és que més enllà del seu aspecte (nas d'ànec, cua de castor, mamífer però que alhora pon ous... etc), analitzar-ne el genoma és un autèntic trencaclosques! Aquest còmic m'ha recordat a alguna classe de la universitat on parlàvem de sistemes de determinació del sexe, on descobries que l'ornitorinc té deu cromosomes sexuals, els quals són una barreja del sistema de determinació sexual d'aus i mamífer. Normalment, es diu que s'ha de seguir el principi de parsimònia quan es fan anàlisis evolutives a nivell genètic, és a dir: el camí més fàcil que expliqui com s'ha passat d'una situació a una altra és el camí correcte... Però és que aquesta bèstia no ho ha posat gens fàcil, realment! 

Font: Nature 461, 177-178. 

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP